Hoe overleef je.. Pinkpop?

maandag 29 mei 2017

Het festivalseizoen is in volle gang. Dit weekend staat Pinkpop op de planning. Een favoriet van velen, maar.. Hoe overleef je zo'n meerdaags festival?

Tip 1: Goede tassen
Zorg dat je goede en stevige tassen meeneemt naar de festivalcamping. Wanneer je blijft overnachten heb je stiekem meer spullen dan je denkt. In een rugzak kun je zware spullen beter dragen dan in een schouder- of handtas. Op www.festivaltrolley.nl kan je een volledig pakket bestellen met alle benodigde spullen.

Tip 2: Water
Bespaar geld en neem zelf ongeopende(!) flessen water mee. Wanneer ze al open zijn, worden ze vaak weggegooid door de bewaking.

Tip 3: Juiste slaapspullen
Geen zin in een zere nek of scheve rug na drie dagen feesten? Met een goed luchtmatras bescherm je je rug tegen een harde en mogelijk vochtige ondergrond. Verwijder voordat je je tent opzet eventuele grote stenen of stokken. Een goed kussen is ook erg belangrijk om klachten te voorkomen. Probeer je kussen van thuis mee te nemen, als je weet dat deze comfortabel en ondersteunend is. Ideaal zijn ook de (reis)kussens van KussenOpMaat die je bij ons kunt laten aanmeten. Een opblaasbaar kussen is een goed alternatief. Probeer hem eerst even thuis uit, om er zeker van te zijn dat je er comfortabel op kunt slapen.

Tip 4: Verdeel je energie
Meerdaagse festivals zijn slopend! Om niet na één dag al helemaal gesloopt te zijn, verdeel je je energie. Dit wil zeggen: goed eten, goed drinken en af en toe een rustig plekje opzoeken. Pinkpop heeft hiervoor de Kalm aan Laan.

Tip 5: Oordoppen!!
Je oren zijn kostbaar! Oordoppen zijn op festivals geen overbodige luxe. De wegwerpdopjes doen hun werk prima, alleen zorgen ze ervoor dat het geluid erg gedempt wordt. Met speciale oordopjes op maat worden je oren beschermd, maar heb je nog wel een topgeluid. Oordoppen zijn trouwens niet alleen fijn om je oren te beschermen, maar ook als je nog een beetje slaap wilt pakken 's nachts.

Achteraf toch niet helemaal lief geweest voor je lichaam? Maak snel een afspraak en laat je chiropractor even een extra check doen!