Een wervelende studie...!

zaterdag 01 juli 2023

Ben je net geslaagd voor je VWO en zoek je nog een passende studie? Heb je wel eens gedacht aan chiropractie? Een leuke, maar wel pittige studie met uitstekende werkvooruitzichten.

Chiropractie is een veelzijdig medisch beroep en het werken met patiënten geeft veel voldoening. Ook is het een beroep dat nog volop vestigingsmogelijkheden biedt. Toch is er jaarlijks maar een handvol studenten die kiest voor de opleiding tot chiropractor. Dit komt waarschijnlijk doordat het relatief onbekend is en er op middelbare scholen geen tot weinig gesproken wordt over deze studiekeuze.

De opleiding tot chiropractor is een voltijdse universitaire opleiding van vijf academiejaren (Master). De opleiding vertoont grote gelijkenissen met geneeskunde (anatomie, pathologie, en fysiologie) met een sterke klemtoon op vakken als biomechanica en orthopedie. Vanaf het eerste jaar krijg je een aanzienlijke portie praktijkvakken en dit bouwt op naar het vijfde jaar dat een klinisch stagejaar is. Na de studie volg je nog een stageperiode van een jaar (GEP).

De opleiding tot chiropractor is niet in Nederland te volgen. De meeste Nederlandse studenten kiezen voor een opleiding in Groot Brittannië. Het is van belang dat je een opleiding volgt die geaccrediteerd is. Leden van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) mogen hun beroep alleen in Nederland uitoefenen als ze een erkende opleiding hebben genoten.

De stap naar het buitenland is groot, maar uiteindelijk biedt het een interessante opleiding, een geweldige studententijd en een aantal jaren rijke levenservaring. Kijk voor meer informatie eens op de website van de NCA, of neem contact met ons op. We beantwoorden met veel enthousiasme je vragen. Natuurlijk kun je ook een dagje meelopen. Erg interessant en het geeft je een goede indruk van het vak.

Net als in Nederland hebben de universiteiten in Groot Brittannië ook regelmatig open dagen. Meer informatie kun je vinden op de website van het AECC in Bournemouth en het WIOC in Wales.