Vitamine (D)aglicht

vrijdag 01 december 2023

Vitamine D is een van de weinige vitaminen die ons lichaam zelf kan aanmaken onder invloed van zonlicht. Helaas staat de zon vanaf september te laag om voldoende zonlicht door te laten. Dus zelfs als je in de zon gaat zitten, krijg je geen vitamine D meer binnen.

Daarom is het goed om van september tot maart vitamine D supplementen te slikken. De ideale hoeveelheid vitamine D voor de meeste mensen is 1.000 IE tot 5.000 IE per dag. Vitamine D is een vetoplosbare vitamine. Dat betekent dat je vitamine D het best opgelost in olie kunt innemen. De Bonusan Vitamine D3 softgels, zijn al standaard gevuld met wat extra-vierge olijfolie voor een goede opneembaarheid.

Maar waarom is vitamine D zo belangrijk? Het ondersteunt onder andere de botten en tanden, Daarnaast heeft vitamine D ook invloed op de spierfunctie en ons immuunsysteem. Het verbetert de gezondheid van je hart, vergroot je spierkracht en helpt verkoudheid te voorkomen. Het verlaagt ook het risico op diabetes en vermindert symptomen van depressie. Zelfs chronische pijn kan verminderen door vitamine D!

Dat is nogal wat! Veel mensen, vooral ouderen, hebben een tekort aan vitamine D. Geen wonder dat ze bij een val meteen iets breken! Nu de winter is aangebroken, is het verstandig om wat extra vitamine D te slikken.