Chiropractie… een wervelende studie

vrijdag 21 juni 2013

Chiropractie is een veelzijdig medisch beroep en het werken met patiënten geeft veel voldoening. Ook is het een beroep dat nog volop vestigingsmogelijkheden biedt. Toch is er jaarlijks maar een handvol studenten die kiest voor de opleiding tot chiropractor. Dit komt waarschijnlijk doordat het relatief onbekend is en er op middelbare scholen geen tot weinig gesproken wordt over deze studiekeuze.

Chiropractie is een geneeswijze, waarvoor een universitaire studie nodig is. De studie heeft veel overeenkomsten met de studie geneeskunde. Het zelfde menselijk lichaam wordt bestudeerd. Maar er zijn ook grote verschillen. Vooral de wijze waarop de chiropractor het herstel oftewel de genezing bevordert, is heel anders.

De opleiding tot chiropractor is niet in Nederland te volgen. Je moet hiervoor de oversteek maken naar Groot-Brittannië. Hier zijn twee universiteiten waar dat wel kan, één in Wales, the University of South Wales in Glamorgan. De andere is het AECC in Bournemouth aan de zuidkust van Engeland. Deze stap is groot, maar uiteindelijk biedt het een interessante opleiding, een geweldige studententijd en een aantal jaren rijke levenservaring.

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. Onze chiropractoren beantwoorden met veel enthousiasme je vragen. Natuurlijk is het ook mogelijk om eens een dagje met een van hen mee te lopen. Erg interessant en het geeft je een goede indruk van het vak.