Voetbalkoorts

dinsdag 17 juni 2014

Nu het WK voetbal begonnen is, betekent dat voor sommigen urenlang op de bank zitten kijken naar het voetbal in Brazilië. Zorg er voor dat u geen geblesseerde World Cup toeschouwer wordt en let goed op uw houding.

Tijdens een door de British Chiropractic Association uitgevoerd consumentenonderzoek zei 35% van de mensen dat langdurig zitten kon leiden tot rugpijn. En met tenminste 96 uur voetbal in de aanbieding, lopen sommigen een groot risico.

Chiropractor Tim Hutchful is bezorgd over het effect dat dit extra zitten zou kunnen hebben: "Onze levensstijl bestaat al veel uit zitten, maar tijdens sportevenementen op tv zoals het WK, zitten mensen nog langer. Gebrek aan lichaamsbeweging is onze ergste vijand en we moeten langdurig zitten voorkomen, omdat verkeerd zitten bijna twee keer zo belastend is als staan."

En dat is niet het enige gezondheidsrisico tijdens dit toernooi. Het te snel opspringen om een doelpunt te vieren of schelden op de scheidsrechter kan nog schadelijker zijn dan langdurig zitten. Tim Hutchful legt uit: "In opwinding van een vaste houding bij het zitten snel opspringen kan mogelijk schadelijk zijn."

De volgende simpele adviezen helpen u om pijnvrij van het WK te genieten:


  • Probeer elke twintig minuten van positie te veranderen; sta op en beweeg.
  • Zorg ervoor dat u actief bent tijdens de rust; er zijn veel lichte oefeningen die u kunt doen tijdens het kwartier pauze.
  • Ga niet hangen maar neem een goede zithouding aan, met uw rug volledig tegen de rugleuning van de stoel/bank.
  • Drink! Drink zo veel mogelijk water, in plaats van bier, koffie en thee; het houdt u gehydrateerd en u kunt zich goed concentreren op het spel.
  • Als u zich na afloop van de wedstrijd geïnspireerd voelt en zin hebt om zelf een balletje te trappen, dan is dat een uitstekende manier om lekker actief te blijven op de lange zomeravonden.