Een gezonde rug

woensdag 01 maart 2023

De gezondheid van onze rug is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. Gelukkig kunt u er van alles aan doen.

Mensen die last hebben van hun rug, zijn over het algemeen minder gezond dan degenen zonder rugklachten. Daarnaast is rugpijn een aardige kostenpost. Financieel, maar ook in termen van verloren werktijd en vanwege psychosociale problemen die zich voordoen tijdens het genezingsproces.

Voor een gezonde, vitale rug is bewegen is onmisbaar. Onze rug is gemaakt is om te bewegen en niet om langdurig in één houding te blijven. Zonder beweging verdwijnt spiermassa snel en verslechtert de staat van de gewrichten aanzienlijk.

Voeding speelt een belangrijke rol in onze algehele gezondheid. Zonder de juiste brandstof lukt het ons lichaam niet om fit in beweging te komen. Het is daarom heel belangrijk met wat voor brandstof je je lichaam voedt.

Het rijtje met stappen in de gezonde richting kunnen we aanvullen met de juiste (slaap)houding, voldoende ontspanning en soms het slikken van extra voedingssupplementen.

Onze chiropractoren houden zich dagelijks bezig met het verbeteren van uw (rug)gezondheid. Dat doen we allereerst natuurlijk door het onderzoeken en behandelen van de wervelkolom. Hiermee zal de rug en het gehele lichaam beter gaan functioneren. Dit draagt bij aan een algehele verbetering van de gezondheid.

Maar ook geven we regelmatig tijdens de behandeling adviezen voor een betere gezondheid. Deze adviezen helpen u voorspoedig herstellen, maar zijn ook om problemen te voorkomen. Waar de één gebaat is bij een ander voedingspatroon, kan een ander juist gebaat zijn bij een reeks ontspanningsoefeningen. Voor een ieder geldt dat inspanning en ontspanning in balans moeten zijn.