Meer bewegen - minder pijn

maandag 16 september 2019

Een bekend oud spreekwoord luidt: rust roest. En dat geldt zeker voor ons lichaam. Door te weinig beweging verliest het zijn normale functie. En daar zou je levensstijl wel eens de schuld van kunnen zijn...

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een inactieve levensstijl gevaarlijk is voor je gezondheid. Een lichaamsdeel dat onvoldoende beweegt, wordt het stijf, pijnlijk en functioneert slechter. Elk gewricht in ons lichaam is ontworpen om een bepaalde beweging te kunnen maken. Botten, kraakbeen, ligamenten en pezen die niet regelmatig hun functie vervullen, gaan door natuurlijk verloop langzaam achteruit (artritis). Helaas leidt onze huidige bankhang-levensstijl tot minder en minder beweging, en steeds meer onnodige chronische klachten.

Het goede nieuws is dat je eenvoudig het tij kunt keren door dagelijks meer te gaan bewegen. Activiteiten zoals tuinieren of wandelen, maar ook yoga-oefeningen houden je gewrichten soepel en zijn goed voor je gezondheid. Terwijl regelmatige behandeling door de chiropractor ervoor zorgt dat je wervelgewrichten gezond blijven bewegen. Chiropractie houdt je lichaam optimaal in balans en helpt uitstekend om klachten te voorkomen. Je voelt je levendig!

Herkent u dit, of heeft u vragen over uw eigen situatie, neemt u dan eens vrijblijvend contact op. Chiropractie Mulder is uw expert op het gebied van rug- en nekklachten.