Wacht niet tot het lampje brandt

zondag 01 oktober 2023

Je herkent het advies vast wel van je partner of ouders, "Wacht niet met tanken tot het lampje gaat branden. Stop bij een benzinestation als de meter op een kwart staat. Je wilt niet stil komen te staan langs de snelweg met een auto vol kinderen."

Hetzelfde geldt voor je 'chiropractie lampje', dat hoeft ook niet eerst te gaan branden voordat je langsgaat voor een behandeling. Sommige patiënten hebben het idee dat ze enkele weken of maanden vooruit kunnen op een behandeling, omdat ze zich gewoon goed voelen. En dat is waar. Afhankelijk van je gezondheid, levensstijl en inspanningsniveau kan een behandeling een tijdje volhouden - maar niet voor altijd. Helaas kunnen de meeste patiënten niet goed zelf hun behandeltermijn bepalen. Ze komen binnen met (pijn)klachten als teken dat ze te lang hebben gewacht. En dat proberen we liever te voorkomen.

Een gezonde wervelkolom is een actief proces... iets waar je geregeld mee bezig bent. Niet afhankelijk van hoe je je voelt, maar afhankelijk van wat je nodig hebt om goed in je vel te blijven. De volgende keer dat je te lang wacht met het maken van een afspraak en met pijn rondloopt, overweeg dan eens om je chiropractietank te vullen VOORDAT je op reserve loopt!

Herkent u dit, of heeft u vragen over uw eigen situatie, neemt u dan eens vrijblijvend contact op. Chiropractie Mulder is uw expert op het gebied van rug- en nekklachten.