De spijker op de kop slaan

maandag 06 juli 2015

Als je met een hamer op je duim slaat, zal hij met wat rust en liefde vanzelf genezen. Maar als je diezelfde duim keer op keer blijft raken, zal hij niet genezen door het continu herhalende trauma.

Hetzelfde zien we gebeuren bij patiënten. Ondanks de beste chiropractische zorg die ze maar kunnen krijgen, blijven de pijnklachten terugkomen. Meestal is het niet de chiropractor die zijn werk niet goed doet, maar zijn het de dagelijkse gewoontes buiten de praktijk die het probleem in stand houden. Bijvoorbeeld: Je bent behandeld en gaat thuis een hele avond voor de tv hangen - niet echt goed voor je nek en rug. Of je gaat op je werk weer een paar uur onafgebroken achter je beeldscherm zitten - daar herstelt je rug niet van. Het genezingsproces kan pas goed op gang komen als je niet meer op je duim slaat.

Het leven zorgt al voor voldoende spanning in je lichaam zonder dat je dat zelf toevoegt. Als je niet snel genoeg herstelt, zul je misschien iets in je levensstijl moeten aanpassen. Bespreek dit met je chiropractor, zodat je de irritatiebron kunt wegnemen.

Herkent u dit, of heeft u vragen over uw eigen situatie, neemt u dan eens vrijblijvend contact op. Chiropractie Mulder is uw expert op het gebied van rug- en nekklachten.