Squatten als een peuter

maandag 13 juli 2015

Als je ooit perfecte biomechanica wilt observeren, moet je eens kijken naar een peuter die zijn speelgoed van de grond opraapt. Je zult ze nooit zien bukken, kreunend van de pijn. Ze gaan door hun knieën en blijven daarbij perfect in balans, vervolgens komen ze met het gemak van een Olympische gewichtheffer weer omhoog.

Interessant genoeg heeft niemand ze ooit verteld hoe ze dat moeten doen. Hun kleine lichamen zijn van nature ontworpen om het zo te doen - en een hele tijd terug werkte jouw lichaam ook zo. Je kon tillen, buigen, zitten, lopen, rennen, slapen met een perfecte, aangeboren biomechanica. Maar ergens in je leven heeft je lichaam slechte gewoontes en verkeerde bewegingen aangeleerd, die nu voor pijn en beperkingen zorgen in je dagelijks leven.

Als PIJN staat voor een lichaam dat vergeten is om te staan en bewegen zoals het ontworpen is, dan is GEZONDHEID de terugkeer naar de originele blauwdruk. Als je dat leven weer terug wilt krijgen, herinner je lichaam er dan aan hoe het gemaakt is om te functioneren. Klinkt als de perfecte taak voor een chiropractor!