Leren lopen - patiëntverhaal

dinsdag 21 juni 2016

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld vertellen we graag hoe chiropractie iets kan betekenen. Soms met verrassende resultaten.

Een klein "zetje" kan een groot verschil maken. Zo ook voor de anderhalf jaar oude Emma die bij kinderchiropractor Tanja kwam. Emma had het kruipen overgeslagen en was een billenschuiver. Lopen aan de hand ging wel, maar los lopen was nog geen optie.

Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat de linkerkant van het bekken niet bewoog zoals het zou moeten. Verder waren er weinig bijzonderheden te vinden. De jongedame was niet blij toen Tanja aan de slag ging om het bekken voorzichtig in beweging te krijgen. Ze wilde liever spelen of op mama's schoot gaan zitten. Gelukkig was ze met een paar vrolijke liedjes op YouTube even afgeleid en slaagde de behandeling.

Tanja vertelt: "Zo'n behandeling bij kinderen is zeer zacht en zeker veilig, maar als ik de vervelende plek moet aanraken, wordt me dat niet altijd direct in dank afgenomen."

Haar ouders vertelden dat Emma een paar dagen na de behandeling haar eerste losse stapjes zette. Met nog wat oefeningen die we haar meegaven loopt ze inmiddels parmantig rond!