Uw eerste bezoek

Om uw eerste bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen geven we op deze pagina wat meer informatie over het verloop. Als u nog vragen mocht hebben, neemt u dan contact met ons op.

Afspraakbevestiging en vragenlijst

Nadat u met onze praktijkassistente een afspraak gepland heeft, zal zij u een afspraakbevestiging en vragenlijst toesturen. Deze vragenlijst, met vragen over uw klacht(en) en algehele gezondheid, vult u thuis op uw gemak in en u brengt deze lijst mee naar het eerste bezoek.

Lichamelijk onderzoek

Tijdens het eerste bezoek bespreekt u samen met de chiropractor uw gezondheid en mogelijke klachten (anamnese). Hierna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen bekeken. Het onderzoek zal zich voornamelijk concentreren op uw neuromusculaire systeem (zenuwen, spieren en gewrichten).

"We voeren verschillende neurologische, orthopedische en chiropractische tests uit om een nauwkeurige diagnose te bevestigen. Deze grondige controle is een normale procedure binnen onze praktijk..." zegt chiropractor Héloïse Debaene.

Bevindingen bespreken

Na afloop van het lichamelijk onderzoek zal de chiropractor zijn bevindingen met u bespreken en aanbevelingen geven om te beginnen met het verbeteren van uw gezondheid. In duidelijke, eenvoudige taal, vertelt hij wat er mis is en wat er aan gedaan kan worden. Als chiropractische behandeling de beste optie is en u akkoord gaat met een behandeling, dan wordt er een behandelplan opgesteld en besproken.

"Wanneer chiropractie niet (direct) de beste keuze is, zullen we u doorverwijzen naar uw huisarts, een specialist, of andere zorgprofessional..." aldus chiropractor Debaene.

Het kan zijn dat de chiropractor nog aanvullende informatie in de vorm van röntgenfoto's of ander onderzoek nodig vindt. Waar al bestaande foto's of uitslagen zijn worden deze voor inzage opgevraagd en anders volgt er een verwijzing in overleg met uw huisarts.

De eerste behandeling

Doorgaans volgt na het opstellen van het behandelplan de eerste behandeling. Daarnaast is het mogelijk dat we u oefeningen of andere therapie voorschrijven, of aanbevelingen doen over een betere levensstijl, werkomgeving of dieet. We raden u aan een actieve rol te spelen in het genezingsproces voor een spoedig herstel. We zullen ook bespreken hoe de behandeling op korte termijn symptomen kan helpen verlichten, zodat u snel pijnvrij bent. En vervolgens wat eventueel het voordeel is van periodieke controle.