Met je kind naar de chiropractor

Tanja Valk-Mulder is een gespecialiseerd kinderchiropractor en moeder van drie tieners. Met gerichte studies en ruime praktijkervaring heeft ze zich volledig toegelegd op chiropractie bij baby's en opgroeiende kinderen. Hierin is zij uniek in Nederland.

Opgroeiende kinderen

Na de baby-fase ontwikkelt een kind zich snel. Vallen en opstaan horen daarbij. Soms heeft een val echter nadelige gevolgen voor de wervelkolom. Het laten controleren en waar nodig behandelen voorkomt problemen en bevordert een goede motorische ontwikkeling.

Kinderen zijn kinderen en ze zullen zich stoten en vallen tijdens het spelen in de tuin of het beoefenen van sporten zoals voetbal, hockey, of tennis of tijdens het turnen. Soms kan dit leiden tot rug-of nekpijn of andere gewrichts- en spierpijn. Het laten controleren en waar nodig behandelen voorkomt problemen en bevordert een goede motorische ontwikkeling.

Tanja: "Chiropractische behandeling wordt altijd aangepast aan wat de individuele patiënt nodig heeft. Juist bij kinderen is dat heel belangrijk. De behandeling is over het algemeen pijnloos en kinderen zien er zelden tegen op om door ons behandeld te worden..."

Pubers

In de jaren richting puberteit maken kinderen regelmatig een groeispurt mee. Op die momenten willen we er zeker van zijn dat de wervelkolom de kans krijgt om recht te groeien. Een bekkenscheefstand, een bewegingsprobleem van de heupen, een beginnende scoliose kunnen een kind ernstig belemmeren. Terwijl juist in de puberteit de houding een belangrijke rol gaat spelen. De vorm en mate van beweging verdienen in deze ontwikkelingsfase extra aandacht. Belastende factoren zoals een slechte houding, zware schooltassen, uren achter de computer zitten of onderuitgezakt op de bank tv kijken komen steeds meer voor. Een goede verzorging van de wervelkolom van een kind is zeer belangrijk voor hun algemene gezondheid, welzijn en ontwikkeling.


Tijdens de groei, als het lijf nog soepel is en zich ontwikkelt, kan de kinderchiropractor voorkomen dat problemen 'meegroeien' die later tot serieuze klachten kunnen leiden. Beter voorkomen dan genezen.

Naar de kinderchiropractor

De kinderchiropractor is gespecialiseerd in het beoordelen van de wervelkolom van een kind. Na een uitgebreide anamnese aan de hand van een door u ingevulde vragenlijst volgt een lichamelijk onderzoek. Dit is in het begin even wennen voor uw kind, maar er worden geen vervelende testjes gedaan en de ouders worden waar nodig en mogelijk betrokken bij het onderzoek, zodat het kind zich op zijn/haar gemak voelt.

Na het onderzoek volgt een uitleg van de bevindingen. Is een chiropractische behandeling raadzaam, dan wordt dit veelal direct gedaan. De behandeling is over het algemeen pijnloos en kinderen zien er zelden tegen op om chiropractisch behandeld te worden. Hoe jonger het kind, hoe zachter de druk is die met onze handen wordt uitgeoefend. Dit komt omdat we nog te maken met relatief soepele gewrichten en verkrampte, verzuurde spieren nog geen rol spelen. Bij oudere kinderen ligt het gemiddelde aantal behandelingen relatief wat hoger omdat gewoontes en verkeerde houding afgeleerd moeten worden.

Het resultaat kan ook bij kinderen beïnvloed worden door geboorteafwijkingen en de algehele staat van de gezondheid.


"Een goed gebalanceerde wervelkolom vormt de basis voor de toekomst! Wees er dus zuinig op! ", adviseert chiropractor Sonia Busnel.

Veilige zorg

Bij Chiropractie Mulder benadrukken we dat door een proactieve houding van de ouders en het vinden van de oorzaak van een probleem, wij de kleintjes gezond en gelukkig kunnen houden.

Als u denkt dat uw kind kan profiteren van zachte en veilige zorg en behandeling, dan staat ons team klaar om u te helpen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.