Zwangerschap

Rugklachten en/of bekkenklachten zijn typische zwangerschapsklachten die ontstaan door verandering in de hormoonspiegel, toename van het lichaamsgewicht en verandering van de lichaamshouding.

Tijdens de zwangerschap maakt het lichaam een hormoon aan dat ervoor zorgt dat de gewrichtsbanden en spieren van het bekken uitrekken en soepeler worden; dit maakt de geboorte mogelijk. Doordat ook andere gewrichtsbanden soepeler worden, kunnen daar echter problemen ontstaan. Het bekken kan bijvoorbeeld minder stabiel worden. De veranderde houding en de gewichtstoename veroorzaken grotere druk op de wervelkolom, wat ook tot klachten kan leiden.

Chiropractie is een veilige behandelmethode in alle fasen van de zwangerschap. Afwijkingen in de stand van de wervelkolom worden gecorrigeerd en de bewegingsvrijheid hersteld. De soepele banden en spieren vergemakkelijken de behandeling aanzienlijk. Met periodieke controles tijdens de zwangerschap kunnen veel klachten worden voorkomen.

"Door mijn eigen gezin heb ik nog meer plezier in het zorg bieden aan zwangere moeders en hun baby's. Ik heb veel nascholing gevolgd om vrouwen goed door hun zwangerschap te kunnen helpen. We werken met aangepaste technieken en kunnen onze behandeltafels goed instellen voor onze zwangere patiënten..." Tanja Valk-Mulder - chiropractor en moeder van 3 kinderen

Chiropractische zorg tijdens de zwangerschap kan helpen door:

  • Verbeteren van lichaamshouding, het verlichten van druk op gewrichten en het verminderen van spierspanning
  • Goed uitlijnen van de bekken, wat kan zorgen voor een meer comfortabele zwangerschap
  • Herstel van de natuurlijke positie en de mobiliteit van gewrichten
  • Adviseren van aanstaande moeders over houding, lichaamsbeweging en gezonde voeding
  • Ondersteuning en zorgadvies tijdens de zwangerschap en daarna

Behandeling van de oorzaak niet het symptoom

Elke zwangerschap is anders en de behandeling zal aangepast zijn aan uw specifieke situatie en behoeften. Chiropractie richt zich op het vinden en behandelen van de oorzaak van uw probleem en ongemak. Daarnaast geven we advies om pijn te voorkomen.

"We gebruiken lichte technieken, die specifiek zijn voor zwangere vrouwen, bijvoorbeeld NOT (Neural Organisation Technique) en Activator techniek. Deze technieken zijn een veilige manier om de goede balans en functie in het bekken te herstellen. Iets wat vaak een probleem is bij aanstaande moeders..." vertelt Tanja.

Als u ongemak of pijn tijdens uw zwangerschap ervaart, dan is ons ervaren team van chiropractoren bij Chiropractie Mulder er om u te helpen. Bel ons voor een afspraak.

Kraamservice

Net bevallen en heb je onze hulp nodig? Dan komen we bij je thuis!

Voor als je zelf last hebt van je rug of bekken. Of voor je baby met een voorkeurshouding, die onrustig is, of moeilijk drinkt.

Met onze unieke kraamservice helpen we je ontzorgen in de kraamtijd.

Bel ons om een afspraak in te plannen: 085 - 303 6146.