Zomertips

dinsdag 25 juni 2019

Heerlijk, het is weer zomer. Lekker lang licht, vaak naar buiten en méér bewegen. Maak er zeker gebruik van om meer te bewegen.

's Avonds nog lekker een rondje lopen of fietsen na het eten. Tijdens de lunch op het werk misschien eens een wandeling maken en wat vaker de auto laten staan. Ook op vakantie is het wijs om in beweging te blijven.

Hele dagen op het strand liggen of zitten doet onze rug meestal geen goed. Een spelletje beachbal, een paar baantje zwemmen of wandelen, mogelijkheden genoeg. Vergeet niet een zonnebril mee te nemen.

Een zonnebril is niet alleen trendy, het is bittere noodzaak. Zonlicht kent verschillende soorten onzichtbare straling, die schadelijk is voor je ogen. Beschermen is wijs! En omdat je niet meer zo hoeft te knijpen met je ogen, helpt het om hoofdpijn te voorkomen!

Verder blijven we zeggen: drink water! Ons lichaam bestaat voor ongeveer 75% uit water en slechts 25% is vaste stof. Water is belangrijk voor het opnemen van voedingsstoffen, het verwerken van afval, celactiviteiten en alles wat nodig is om in leven te blijven. Water drinken is zelfs essentieel om ziektes te voorkomen en jezelf goed te voelen.