Na de behandeling

Het is, met name na de eerste behandelingen, niet ongebruikelijk dat u na een behandeling een reactie krijgt. U kunt zich bijvoorbeeld moe of wat stijf voelen en de pijn kan zelfs gedurende de eerste paar dagen toenemen.

Pijn na de behandeling

Chiropractische behandeling is erop gericht stoornissen aan de wervelkolom te behandelen om zodoende de pijn op te heffen. Uw lichaam is het daar niet altijd direct mee eens en een reactie op een behandeling is dan ook niet ongebruikelijk. Het kan zich ook uiten als lichte hoofdpijn, vermoeidheid, plaatselijk gevoelige gewrichten of pijnlijke spieren.

Het is een natuurlijke reactie van het lichaam, die meestal niet langer dan een dag of twee duurt. De reactie wordt veroorzaakt door mechanische veranderingen in de gewrichten en omliggende weefsels, waardoor tijdelijk lichte irritaties kunnen optreden. Vergelijkbaar met de spierstijfheid de dag na een hevige sportinspanning.

Onderzoek toont aan dat een lichte toename van pijn en ongemak na de behandeling een positieve factor is voor een goede prognose. Het is een signaal dat het lichaam zich herstelt van een toestand van ongemak naar een toestand van gezondheid. Wanneer u erg veel last heeft, kan ijs verlichting brengen.

"Maakt u zich zorgen over een reactie na de behandeling, wacht u dan niet tot de volgende afspraak. Neem even telefonisch contact met ons op, zodat we uitleg en aanwijzingen kunnen geven.", zegt chiropractor Sonia Busnel.

Tips voor een optimaal resultaat

  • Neem direct na de behandeling een warme douche, dit versoepelt verkrampte spieren.
  • Neem voldoende rust. Rust geneest
  • Drink water! Zodat vrijgekomen afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Het drinken van minimaal 1,5 liter water per dag (naast andere dranken zoals koffie, thee en frisdrank) is voor iedereen een noodzaak.
  • Vermijd zware inspanning. Plan geen sportactiviteiten en zware lichamelijke activiteiten na een consult. Lichte beweging zoals wandelen is juist wel aan te raden.
  • Vermijd bewegingen waarmee de pijn duidelijk te voelen is en voorkom onverwachte en schichtige bewegingen.

Lichaamsbeweging

In de stabiliserende fase is dagelijkse lichaamsbeweging belangrijk. Omdat beweging essentieel is voor een goede gezondheid, kan uw chiropractor bepaalde oefeningen voorschrijven. Sommige oefeningen zullen bedoeld zijn om de spieren sterker of soepeler te maken, andere om de coördinatie te verbeteren. De oefeningen zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan en bespoedingen het herstel.