Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is naast rugklachten een van de meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat. Meestal is het onschuldig en van korte duur.

Zo kan onvoldoende drinken, te lang in de zon zitten of griep hoofdpijnklachten opwekken. Echter sommige hoofdpijn, zoals (spier)spanningshoofdpijn en migraine, is zeer hardnekkig met vervelende symptomen. Vaak ontbreekt het aan een duidelijke diagnose en helpt de voorgeschreven medicatie onvoldoende.

Soms is hoofdpijn niet zo eenvoudig te verklaren. Het is dan een optelsom van allerlei factoren in het dagelijks leven. Allemaal kleine stukjes van een ingewikkelde puzzel, die te ingewikkeld is om zelf op te lossen. In veel van die gevallen kunnen onze chiropractoren verlichting bieden.

"Zowel spanningshoofdpijn als migraine kan worden veroorzaakt door problemen in de nek. Door het opheffen van spierverkrampingen en het verbeteren van de beweging in de nek, kan chiropractische behandeling klachten verhelpen of verminderen ...", zegt chiropractor Tanja Valk-Mulder.

Veel voorkomende oorzaken van hoofdpijn

Enkele oorzaken van hoofdpijn die wij regelmatig tegenkomen zijn:

  • Langdurige posturale spanning bijv. van langdurig beeldschermwerk
  • Slecht voedingspatroon
  • Oogafwijkingen
  • Tandenknarsen of -klemmen
  • Dragen van een beugel
  • Bewegingsbeperking in het kaakgewricht
  • Slechte slaaphouding
  • Stress

Uw chiropractor zal samen met u op zoek gaan naar de oorzaak van uw klachten. De meeste nekklachten zijn gelukkig goed te behandelen. Een chiropractor kan gebruik maken van verschillende behandeltechnieken.

Wat onze patiënten zeggen

"In de zomer van 2012 had ik vreselijk veel last van chronische spanningshoofdpijn aan de achterkant van mijn hoofd. Ik had een aantal sessies fysiotherapie en acupunctuur gehad, maar die hielpen maar heel kort. Daarom besloot ik om chiropractie te proberen. In september was ik op mijn slechts en ben toen bij Jake begonnen. In eerste instantie werd ik twee keer per week behandeld. Ik merkte meteen verandering en mijn hoofdpijn werd steeds beter beheersbaar. Ik kreeg een aantal oefeningen mee voor thuis en moest mijn beter op mijn houding letten bij het zitten en achter de computer werken. We zijn nu vijf maanden verder en ik heb bijna nooit meer hoofdpijn. Ik had nooit gedacht dat ik me weer zo goed zou voelen! Jake, bedankt voor je hulp." Hans Verkerk

Eerste bezoek

Tijdens het eerste consult zal uw chiropractor allereerst een gesprek met u voeren om een goed beeld te krijgen van de klacht(en) die u ervaart, uw ziektegeschiedenis en uw algehele gezondheid. Dit gesprek geeft vaak al een indicatie van de mogelijke oorzaken van de klacht. Uw chiropractor doet vervolgens een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij orthopedische, chiropractische en/of neurologische testen worden gedaan. Op basis van de uitkomsten van het gesprek en het lichamelijk onderzoek kan de chiropractor beoordelen of uw klachten chiropractisch kunnen worden behandeld en of er mogelijk een verwijzing nodig is. Dit wordt uitgebreid met u besproken. Als er aanvullend onderzoek nodig is, verwijst de chiropractor u naar uw huisarts. Als uw klachten chiropractisch kunnen worden behandeld, dan stelt de chiropractor samen met u een behandelplan op.

Behandeling

Uw chiropractor kan uw klachten met verscheidene technieken behandelen. Welke technieken worden toegepast, hangt af van de aard van uw klachten, uw wensen en uw behoeftes. Een bekende techniek is de manipulatietechniek. Hierbij wordt een snelle, gecontroleerde rekbeweging uitgevoerd op een gewricht met als doel de bewegelijkheid van dat gewricht te herstellen. Hierbij ontstaan hele kleine gasbelletjes in het gewricht, waardoor u soms een ‘krakje’ kunt horen. Het kan ook zijn dat uw chiropractor uw spieren of andere weefsels behandelt.

Naast specifieke chiropractische correcties van de gewrichten (met de hand of instrumenten) kunnen adviezen op het gebied van oefeningen, voeding, stressreductie en ergonomie, en andere behandeltechnieken ook deel uit maken van een chiropractisch consult.

Afspraak maken

Heeft u last van uw nek, dan is ons ervaren team van chiropractoren bij Chiropractie Mulder er om u te helpen. Bel voor een afspraak naar 085-30306146.