Gezond en fit ouder worden

woensdag 25 oktober 2023

Of je nu jong of oud bent, ons lichaam is ontworpen om te bewegen! En dat is meteen de beste tip om gezond oud te worden: blijf in beweging. Soms kan dat een uitdaging zijn en heb je wat hulp nodig.

Regelmatige chiropractische behandelingen verbeteren de bewegingsvrijheid van je ledematen en wervelkolom. Soepeler bewegen heeft veel voordelen. Het stelt senioren in staat om actief betrokken te blijven bij hun omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van spelletjes met kleinkinderen, werken in de tuin en sporten. Geschikte sporten zijn onder andere zwemmen, golfen, gymmen en wandelen.

Niet alleen zijn je gewrichten gebaat bij beweging, maar ook je coördinatie en balans krijgen positieve stimulansen door regelmatige beweging. Hierdoor neemt ook de kans op vallen en blessures aanzienlijk af. En daar houden de voordelen van beweging niet op. Als je genoeg beweegt, loop je minder kans op kanker, dementie, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Maar dat is nog niet alles. Een actief leven betekent ook een betere concentratie en geheugen, een betere bloeddruk, een gezonder gewicht, een betere nachtrust, minder kans op depressie en angstgevoelens, en je voelt je beter in je vel. Bovendien leidt een actief leven tot een langer zelfstandig leven. Genoeg redenen dus om in beweging te blijven. Heeft je lichaam moeite om mee te werken? Dan kan een chiropractor de oplossing bieden. Door de juiste zorg te bieden, helpen wij je weer mobiel te worden.