Hockeyblessure voorkomen of genezen?

vrijdag 02 september 2022

Jaarlijks ontstaan in Nederland 120.000 blessures tijdens hockey. Blessures aan knie en enkel komen het meeste voor, doordat hockeyers deze verdraaien, verzwikken of een ongelukkige beweging maken.

Vakantierosé

In de topsport weten ze wel hoe het moet; je neemt na het seizoen een paar weken rust en vervolgens beginnen de trainingen en geleidelijke conditie opbouw weer. De praktijk van de amateursport laat een andere tendens zien. Een gedegen voorbereiding is hier vaak niet het geval. Na veel vakantierosé en inactiviteit wordt het íets te zware en verwende (sport)lichaam vaak overvallen door de relatief hoge intensiteit van de eerste overfanatieke trainingen en competitieve oefenpotjes. Dit is het moment dat chiropractoren vaak bezocht worden. Een verdraaide enkel, een verrekte knieband, of acute onderrugklachten, we zien het maar al te vaak…

Goede symmetrie

Hockey is een sport die door de regels disbalans in de hand werkt. Disbalans is een groot risico voor het krijgen van blessures. Een goede symmetrie en mobiliteit zijn erg belangrijk. De hockeysport vraagt om een diepe zit, diep door de heupen en knieën. Als je dan stijf bent ga je compenseren. Veel blessures zijn terug te voeren op een, vaak onopgemerkte, bewegingsstoornis in de wervelkolom of een ander gewricht. Het verstoort de zenuwvoorziening en coördinatie van spiergroepen, zodat de aansturing niet optimaal is en reflexen verminderen. De kans op blessures in het gebied rond de spiergroep neemt zo toe. Ook kan het zijn dat de blessure zelf bestaat uit klachten in de nek, rug of andere gewrichten door bijvoorbeeld een val. In beide gevallen kan chiropractie de oorzaak wegnemen en het lichaam weer in de juiste balans krijgen. Talloze recreanten en topsporters maken daarom dankbaar gebruik van een chiropractor! Het intensieve en grondige lichamelijke onderzoek zorgt ervoor dat de chiropractor de instabiliteit en disfunctie kan vaststellen en het verstoorde evenwicht kan herstellen voordat het de sporter belemmert.

Benieuwd? Laat je screenen!

Wil je weten hoe jouw lichaam er voor staat zo aan het begin van het nieuwe seizoen? Maak dan snel een afspraak voor een gratis en vrijblijvende screening door een van onze chiropractoren. We doen een korte houdings- en bewegingsanalyse en geven je tips en adviezen voor een goede start.

Meer informatie?

Kijk vooral even op onze website www.chiromulder.nl voor meer informatie.
Wil je langskomen voor een screening? Bel dan voor het maken van een
afspraak naar 085 - 303 6146.